calendar

16 07 2023

مدیریت بحران در بازار تاریخی تبریز؛ فاز دوم ارائه راهکارهای عملیاتی

فاز دوم پژوهش «مدیریت بحران در بازار تاریخی تبریز (ارائه راهکارهای عملیاتی)» در پژوهشکده ابنیه و بافت‌های تاریخی-فرهنگی به انجام رسید.


به گزارش روابط‌عمومی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری، حسین اسمعیلی سنگری عضو هیأت علمی پژوهشگاه 25 تیر 1402، با اعلام این خبر گفت: انسان از بدو پیدایش در روی این کره خاکی همیشه در معرض تهدید بلایای طبیعی ویرانگر بوده؛ زلزله، آتشفشان، سیل و حوادث طبیعی مشابه پدیده‌هایی هستند که همیشه زندگی انسان را از آغاز حیات بشری به نابودی کشانده است.

او با بیان اینکه در مناطق شهری اثرات زیانبار معمول در اثر وقوع سوانح طبیعی شامل تلفیقی از ویرانی های کالبدی و اخلال عملکرد عناصر شهری است افزود: ویرانی سازه‌ها و ساختمان‌های مسکونی، شبکه راهها و دسترسی‌ها مثل پل‌ها و جاده‌های ارتباطی، تأسیسات زیر بنایی مانند آب، نیروگاه‌ها، خطوط ارتباطی تلفن، برقی، لوله کشی، آب، گاز و ... از آن جمله هستند .

اسمعیلی سنگری اظهارکرد: حوادث انسانی به عنوان یکی دیگر از ابعاد بحران است که این تلفات بخصوص در مناطقی که از جمعیت زیادی برخوردارند، و دارای بافت فشردهای هستند بیشتر می‌شود.

این عضو هیأت علمی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری گفت: با توجه به ماهیت غیر مترقبه بودن غالب حوادث طبیعی و لزوم اتخاذ سریع و صحیح تصمیم‌ها و اجرای عملیات، مبانی نظری و بنیادی، دانشی تحت عنوان مدیریت بحران پدید آمده است.

او افزود: شهر تبریز با جمعیت انبوه و ساختار پیچیده شهری و در برخی مناطق فرسوده آن مرکز تمامی مراکز سیاسی، اداری، اقتصادی و اجتماعی شمال غرب کشور است.

مدیر پروژه فاز دوم پژوهش «مدیریت بحران در بازار تاریخی تبریز (ارائه راهکارهای عملیاتی)» افزود: در چنین شرایطی وقوع هر بحران طبیعی یا مصنوعی، خسارات جبران ناپذیری به جای می‌گذارد و بر فعالیت‌های کل کشور اثر نامطلوبی خواهد گذاشت.

اسمعیلی سنگری اظهار کرد: تنها راه جلوگیری از بروز چنین حوادثی و کاهش خسارات جانی و مالی، مدیریت صحیح بحران است و در این بین منطقه بافت تاریخی تبریز و همین طور بازار تاریخی تبریز، با توجه به ارزش تاریخی و پر ازدحام بودن آن از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است.