شهر مجومرد با همکاری پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری احیاء میشود
به گزارش روابطعمومی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری، سید مرتضی هاشمی مجومرد عضو شورای شهر و رییس کارگروه میراثفرهنگی شورای شهر مجومرد با بیان برخی از ویژگیهای منحصر بفرد شهر تاریخی مجومرد خواستار همکاری پژوهشگاه برای انجام فعالیتهای باستانشناسی در این شهر شد.
سمیرا عابدی مشاور و پژوهشگر شورای شهر مجومرد یزد نیز با تشریح فعالیتهای صورت گرفته در شورای شهر مجومرد بمنظور حفظ و احیای این شهر، از آمادگی این نهاد برای انجام اقدامات گسترده با هدف باقی ماندن آن برای نسلهای آینده خبر داد.
او با اشاره به ظرفیتهای تاریخی-فرهنگی این شهر خواستار همکاری پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری برای انجام فعالیتهای پژوهشی، کاوشهای باستانشناسی و مطالعات اجتماعی در این منطقه شد.
لیلا خسروی مدیر پژوهشی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری نیز در این نشست با اشاره به گستردگی تاریخی این شهر ثبت شهر مجومرد را نخستین قدم برای انجام فعالیتهای باستانشناسی خواند.
مصیب امیری رییس پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری با بیان اینکه نخستین قدم برای شروع فعالیتهای باستانشناسی در مجومرد ثبت و اخذ شماره ملی است تصریحکرد: در قدم بعدی باید تعیین عرصه و حریم و سپس لایهنگاری تاریخی صورت گیرد.
او با بیاناینکه انجام پروژه تعیین عرصه و پیشنهاد حریم در حیطه اقدامات استان است افزود: با اعزام کارشناس باستانشناسی از پژوهشکده به مجومرد، اقدامات اولیه برای بررسی و ثبت این اثر تاریخی و در مرحله بعد انجام پروژههای باستانشناسی در آینده نزدیک به انجام خواهد رسید.
گفتنیاست، شهر کهنه مجومرد که از پشت مسجد ریگ شروع شده وتا زمینهای جلو چاه قلعه وتا پشت جعفرآباد ودو راهی جاده طبس به یزد ادامه مییابد منطقهای بسیار قدیمی است که در آنجا آثار وجود تمدنی قدیمی که امروز در زیر شن دفن شده یافت میشود.