مسئـول آزمـایشگاه: نـازلی دارخـال

​​​​​​​داخـلی:  282
آزمایشـگاه طیف‌سـنجی رامـان​​​​​​​
​​​​​​​

طیف‌سنجی رامان به عنوان یک تکنیک غیرمخرب در بین تمام تکنیک‌های تحلیلی موجود شناخته شده است که از پراکندگی غیرالاستیک بین فوتون‌های نور فرودی و مولکول‌ها ناشی می‌شود. با استفاده از طیف‌سنجی رامان می‌توان از ویژگی‌های منحصر به فرد مانند ترکیب مولکولی، تجزیه و تحلیل فاز، خصوصیات چند شکلی و بلورینگی بدون نیاز به آماده‌سازی نمونه اطلاع یافت. طیف رامانی که برای هر ماده توسط دستگاه ثبت می‌شود، مانند اثر انگشت منحصر به همان ماده است. به عبارتی، اگر دو ماده دارای اتم‌های یکسان باشند، اما ساختار مولکولی آن‌ها متفاوت باشد (مانند گرافن و الماس) طیف رامان متفاوتی دارند.

آزمایشگاه طیف‌سنجی رامان در سال 1397 در پژوهشکده حفاظت و مرمت تجهیز و راه‌اندازی شد. مدل دستگاه موجود در این پژوهشکده  Takram N1-541 با طول موج 532 نانومتر ساخت شرکت تکسان است و در حال حاضر در بخش گوهرشناسی در حال فعالیت می‌باشد و به عنوان یک ابزار عالی در کانی‌شناسی شناخته شده است. روش طیف‌سنجی رامان با طول موج‌های مختلف برای تمام مواد به غیر از فلزات خالص قابل بهره‌برداری است.

مطالعه و بررسی سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی با استفاده از روش‌های آنالیز دستگاهی، امروزه به عنوان یکی از مهمترین زمینه‌های دانش باستان‌سنجی مورد توجه پژوهشگران این حوزه بوده و جهت‌گیری آن به سمت کاربرد روش‌های میکروآنالیز و آنالیز غیرتخریبی برای تجزیه تحلیل و شناسایی مواد تشکیل دهنده‌ی اثر است.

 
نوع و مدل میکروسکوپ رامان:  Takram N1-541   با لیزر Nd:YAg 532 nm  شرکت تکسان-ایران
​​​​​​​

​​​​​​​


​​​​​​​
بـازگـشت بـه صـفحـه گـروه