کشف سه دوره معماری در حوضه سد چمشیر گچساران/ مستندنگاری دقیق از یافتههای کاوش نجاتبخشی
به گزارش روابطعمومی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری، سعید امیرحاجلو سرپرست کاوش با اعلام این خبرگفت: کاوش نجاتبخشی محوطه 106 حوضه سد چمشیر گچساران با مجوز پژوهشگاه و به منظور مطالعات علمی باستانشناسی در حوضه سد چمشیر، به انجام رسید.
امیرحاجلو افزود: هیأتی متشکل از 4 متخصص باستانشناسی به مدت 34 روز بدون وقفه به مطالعات باستانشناسی در این محوطه پرداختند و با ایجاد5 کارگاه کاوش، 162 مترمربع از این محوطه خواناسازی شد.
او تصریحکرد: در این کاوش علمی، سه دورة معماری، قطعاتی از سفال، شیشه، مهرههای سنگی، هاون سنگی و صدف تراشخورده شناسایی و با توجه به احتمال مغروق شدن محوطه پس از آبگیری سد، تلاش شد مستندنگاری دقیقی از یافتههای کاوش صورت گیرد.
امیرحاجلو افزود: با توجه به وجود دو استودان در صخرههای مشرف به این محوطه تاریخی، گونههای سفال شاخص و شیوه معماری برخی از دیوارها، به نظر میرسد استقرار و سکونت جوامع انسانی در این محوطه دست کم از دوره ساسانیان آغاز شده است.
او در پایان اظهارکرد: همچنین، چشمانداز و توانمندیهای طبیعی منطقه و نزدیکی به رودخانه زهره سبب شده استقرار و سکونت در این محوطه در یک بازه زمانی تقریباً هزارساله، تا سدههای میانی اسلامی تداوم یابد.